Blomsterateljén på Spritfabriken i Ödåkra

2020, mitt under rådande pandemi öppnade jag L'atelier Floral. Jag, Desirée Broekhuizen, utbildat i design i Amsterdam och efter många år i modebranchen, skolade om mig till florist i 2018 och öppnade en drömsk värld av blommor, växter och inredning. Allt efter en kompromisslös vision om att alla skall få njuta av färg, form och annorlunda blommor av högsta kvalitet, precis som i blomsterlandet Holland var jag kommer ifrån.


Noggrant utvalda varumärken, unika handgjorda vaser och krukor som du inte kan få någon annanstans och alltid ett stort utbud av färska, annorlunda och högkvalitativa blommor i kylen. Alltid på jakt efter just den blomman, den färgkombinationen, den växten eller inredningsdetaljen som överraskar och utmanar våra svenska traditioner.BYGGDES: 1897 under namnet Helsingborgs Spritförädlings Aktiebolag.

NEDLAGT: 1977.

STORLEK: Cirka 20 000 kvadratmeter, tomt cirka 35 000 kvadratmeter.

VERKSAMHETER:  R + R Sweden, Salong Paus, 32kvadrat, Två Systrar,

L' atelier Floral, Lammskinnsgalleriet, RAW DECO, Papa Piada, Slottstallet, A&H Outdoor Furniture, CasaComo, CHRISTINA FISCHER, Galleri Kozica & Nennebrandt antik & retro. Dessutom 4 padelbanor, kontorslokaler, inomhusskjutbanor och snart en motormuseum och Helsingborgs auktionshus.


FRÅN RUCKEL TILL KOKANDE STADSDEL


"SPRITAN ÄR ETT KONSTVERK"Valvets VERANDA

Senaste inlägg på Instagram latelierfloralhbg